Kalender - se hvad der sker på Mors

Se, søg og sorter i arrangementer, som sker på Mors. Du kan også oprette egne events og arrangementer. Huskelisten kan du bruge til at markere 'dine' arrangementer.
Fra:
Til:
 

Viser 41-60 ud af 356 resultater
Andet
Mathilde Walter Clark om "Det blinde øje"
Torsdag
Mar
7
Torsdag den 7. marts 2024 kl. 19-21
Morsø Folkebibliotek
Holgersgade 7, Nykøbing M
I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie der blev fortalt. Vi hørte om papir-om jura og hjemmel og om hvis skrivebord noget lå på hvornår. Men hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige. Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier? I det øjeblik man opfatter dyrene som dyr og ikke som ting ændrer historien sig fundamentalt. Som var det en kriminalgåde følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden-til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slanker en mink. Undervejs bliver mediedækningen og de historier vi bliver præsenteret for taget grundigt ved vingebenet. Oplev et levende og spændende foredrag med udgangspunkt i bogen, Det blinde øje, hvor vi får helt nyt perspektiv-ikke bare på et stykke Danmarkshistorie vi troede vi kendte, men på os selv.

Billetterne købes via linket på denne side.
Pris: Entré: 100 kr
Teater
Himmelsengen
Torsdag
Mar
7
Torsdag den 7. marts 2024 kl. 19.30
Limfjordsteatret
Limfjordsvej 97, Nykøbing M
En universel, vedkommende fortælling, der sætter livets barske og vidunderlige realiteter på spil - med lun humor, poesi og med håbet ventende lige om hjørnet. En hyldest til hvert enkelt menneskes tro i livet og i døden. Bodil Alling er en gudsbenådet fortæller med utallige priser og hædersydelser i ryggen. "Himmelsengen" er en gendigtning af en af teatrets mest afholdte klassikere fra 1995 og en fejring af Bodil Allings 40 års jubilæum. Hun instrueres af den lige så berømmede teatermand, Hans Rønne. Søndag er dødens dag. Her ringer klokkerne højt og vedvarende for alle dem, hun har elsket, og som for længst er døde. Velsignet er det at blive tildelt et langt liv på jord. Forbandet er det, når døden henter de andre én efter én og efterlader den sidste i mindernes land. Medvirkende: Bodil Alling, skuespiller og Søren Søndberg, musiker. Instruktør: Hans Rønne. Scenograf: Gitte Baastrup.
Pris: Entré: 205 kr + evt. gebyr
Sport
Frisk gåtur / Stavgang. 1 time, ca. 5 km. Morsø Fodslaw
Torsdag
Mar
7
Torsdag den 7. marts 2024 kl. 19:00
Captain Møllers Plads
Holgersgade 7, Nykøbing M
Pris: Fri entré
Musik
Fællessang Lungeforeningen
Fredag
Mar
8
Fredag den 8. marts 2024 14:00 - 16:00
Støberigården
Støberivej 7, Nykøbing M
Pris: Fri entré
Andet
Østerssafari
Lørdag
Mar
9
Lørdag den 9. marts 2024 kl. 10-12
Dansk Skaldyrcenter
Øroddevej 80, Nykøbing M
Vi mødes på Dansk Skaldyrcenter og ifører os waders, hvorefter vi finder et spændende sted ved fjorden, hvor vi går på østersjagt. Mon vi finder både stillehavsøsters og europæisk fladøsters? Der vil også blive givet gode råd til, hvordan man åbner og tilbereder delikatesserne.

Der findes en verden af forunderligt liv i Limfjorden, så du vil helt sikkert også møde andre spændende dyr på turen, som vi vil fortælle om.

Arrangementet afsluttes på Dansk Skaldyrcenter, hvor vi kan nyde dagens fangst naturel, samt et dejligt glas vin. Der vil også blive udleveret smagsfulde opskrifter. De østers du har samlet, må du selvfølgelig tage med hjem!

Varighed: ca. 2 timer

Praktisk information: Vi mødes på Dansk Skaldyrcenter hvor vi ifører os waders - vi råder over waders i mange forskellige skostørrelser. Kom iført tøj der passer til vejret. Det er desuden en god idé at have et håndklæde og lidt skiftetøj med, da det tøj man har på, kan blive en smule vådt.

Minimumsdeltagerantal: Der skal minimum være 14 personer tilmeldt for at turen gennemføres. Hvis der ikke er nok tilmeldte til arrangementet vil I blive kontaktet af Morsø Turistbureau.
Skulle der være opblomstring af giftige alger, vil arrangementet blive aflyst.

Prisen inkluderer lån af waders, spand, net mm. et glas vin og en masse østers, som du selv har samlet.

Arrangementet bookes gennem Morsø Turistbureau. Kontakt: mt@visitmors.dk / 97720488.
Pris: Entré: 235 kr
Sport
Motionstur, cirka 6 km på 1½ time. Morsø Fodslaw
Lørdag
Mar
9
Lørdag den 9. marts 2024 kl. 13:30
Sallingsund Camping
Sallingsundvej 106, Nykøbing M
Pris: Fri entré
Teater
Hvor Tog Robin Hen?
Lørdag
Mar
9
Lørdag den 9. marts 2024 kl. 14
Limfjordsteatret
Limfjordsvej 97, Nykøbing M
Historier om rodløse enspændere i en kynisk verden fuld af tågede gyder, drama og kærlighed. En dag flytter der en ny dreng ind i blokken overfor. Han hedder Robin, og Lisa synes, han er rigtig pæn og frem for alt mystisk! Da han en dag ikke dukker op, som han plejer, træder Lisa i sin tipoldemors fodspor. Hun var Danmarks første kvindelige detektiv, Martha Nielsen, og som hendes efterkommer, må Lisa undersøge sagen til bunds! For hvis nu Robin er blevet væk, vil han måske gerne findes. Med et kærligt skub fra far kaster Lisa sig ind i jagten på at løse mysteriet - og finde Robin. Medvirkende: Anders Valentinus Dam og Ane Hovby. Instruktør: Steen Nedergaard Haugesen. Manuskript: Anna Panduro og Anders Valentinus Dam. Scenograf: Sisse Gerd Jørgensen. Illustration: Anna Panduro.
Pris: Entré: 80 kr + evt. gebyr
Musik
Tværkulturelt event med Radiant Arcadia
Lørdag
Mar
9
Lørdag den 9. marts 2024 kl. 16:00
Øster Assels Forsamlingshus
Kirkestræde 18, Øster Assels
Danseworkshop kl. 16.00
Fællesspisning 3 retters kl. 18.00
Koncert kl. 1930

Pris 250 med alt(200 kr for kun mad + koncert)

Billetter på mobil 42104095

Mobilpay 40381

Senest 6 marts.
Pris: Entré: 250 kr
Børn
Orienteringsløb/gåtur i Legind med Morsø Naturklub
Søndag
Mar
10
Søndag den 10. marts 2024 13:00 - 16:00
Legind Bjerge
Legindvej, Nykøbing M
Ruten kan forceres med klapvogn.

Husk vi har kaffe, te, saftevand, æbler og kiks med.
Medlemsskab af Naturklubben koster kun 100,- kr. om året.
Pris: Fri entré
Andet
Oplevelseslæsning
Mandag
Mar
11
Mandag den 11. marts 2024 kl. 10-11.30
Morsø Folkebibliotek
Holgersgade 7, Nykøbing M
Er det samme som Guidet Fælleslæsning, hvilket er en måde at læse, møde og tale om litteratur, og opleve litteraturen i fællesskab. Oplevelseslæsning styres af læseguiden Lisbeth Bach Sørensen, som medbringer en novelle og et digt og læser det højt for deltagerne med pauser undervejs. Som deltager vælger du selv, om du vil læse med i teksten eller blot lytte til oplæsningen.

Vi holder pause i oplæsningen undervejs og taler sammen om det læste og de tanker og associationer, det vækker. Som regel ser vi lidt forskelligt på historierne, for vi har jo forskellige livserfaringer. De mange perspektiver skaber interessante samtaler, hvor du lærer meget om dig selv og andre.

Nogle mennesker taler meget, og nogle vil være helt tavse, og begge dele er helt ok. Læseguiden sørger for, at samtalen i gruppen får en god balance.

Først læser vi novellen og bagefter digtet. "Ofte er deltagerne lidt nervøse for digtet, fordi det for mange er uvant at læse digte", siger Lisbeth Bach Sørensen. "Men oplevelseslæsning handler ikke om at analysere teksten. Vi snakker om, hvad vi kommer til at tænke på og ender tit helt uventede steder, fordi digte ofte er så åbne."

Der er ingen forberedelse for deltagerne, og alle kan være med. Du skal ikke vide en masse om bøger eller forfattere eller læse rigtig meget. Du skal bare lytte, og hvis du har lyst, kan du fortælle de andre i gruppen, hvad du oplevede under læsningen.

Oplevelseslæsningen varer 1 ½ time, og foregår fire mandage i foråret. For at alle kan få mulighed for og lyst til at deltage i samtalen er der kun 10 pladser, så tilmelding er nødvendig. Tilmelding til den enkelte oplevelseslæsning og ikke dem alle sammen.

Oplevelseslæsning er godt for sindet og fællesskabet. Så tilmeld dig nu til bibliotekar Lisbeth Bach Sørensen på biblbs@morsoe.dk eller tlf. 99706008.

Første gang med oplevelseslæsning er mandag den 22. januar kl. 10-11.30. De øvrige tre datoer er den 12. februar, den 11. marts og den 8. april.
Pris: Fri entré
Andet
Poul Bak
Mandag
Mar
11
Mandag den 11. marts 2024 kl. 14.30-16.30
Frøslev skole
Elsøvej 240, Nykøbing M
Teater
Menneskesønnens sidste dage
Tirsdag
Mar
12
Tirsdag den 12. marts 2024 kl. 08
Nykøbing Mors Kirke
Kirkegade 3, Nykøbing M
Pris: Entré: 50 kr + evt. gebyr
Børn
DFS Tirsdagshjørnet
Tirsdag
Mar
12
Tirsdag den 12. marts 2024 kl. 14.45-16.15
Redsted kirkehus
Vindbakken 16, Redsted M
Andet
Foredrag: Hvor længe kan vi og vores celler leve?
Tirsdag
Mar
12
Tirsdag den 12. marts 2024 kl. 19
Bio Mors
Kirkegade 3, Nykøbing M
Tinna V. Stevnsner og Kaare Christensen

Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad? Eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred?

Forskningen har vist at der ligger flere mekanismer bag hvorfor vi ældes, men det er bemærkelsesværdigt hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom og skavanker allerede tidligt i alderdommen. Hvordan vi ældes kan undersøges på mange måder, bl.a. med befolkningsstudier der ser på ældres helbred og funktionsevne og med lægevidenskabelige studier. Vi ved også, at vores gener i et vist omfang bidrager til hvordan vi ældes og hvor længe vi lever. Aldring kan altså ses helt ned på celle-niveau.

Aldringsforskerne Tinna Stevnsner fra Aarhus Universitet og Kaare Christensen fra Syddansk Universitet vil fortælle om alt dette og meget mere når de holder foredrag om aldring af kroppen og dens celler.
__

Læs mere på ofn.au.dk/abstract/149.
Hvis du vil tippes om kommende foredrag og modtage bonusmateriale, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Foredraget varer 2 timer inkl. en pause midtvejs på 20 minutter samt en session til slut hvor forelæseren svarer på udvalgte spørgsmål indsendt under foredraget af publikum via SMS og Twitter.

Foredraget bliver ikke tilgængeligt på nettet efterfølgende.
Andet
Hvor længe kan vi og vores celler leve? (via livestream fra Aarhus Universitet)
Tirsdag
Mar
12
Tirsdag den 12. marts 2024 kl. 19-21
Øster Assels Borgerhus
Præstealle 1, Øster Assels
Vi lever længere og længere, og vores helbred er bedre end tidligere generationers. Men kan det blive ved at gå fremad? Eller er vi ved at nå en grænse for menneskets livslængde og helbred?

Forskningen har vist at der ligger flere mekanismer bag hvorfor vi ældes, men det er bemærkelsesværdigt hvor forskelligt alderen påvirker hvert enkelt individ. Nogle mennesker er både psykisk og fysisk friske til det sidste, mens andres vej mod livets ende præges af sygdom og skavanker allerede tidligt i alderdommen. Hvordan vi ældes kan undersøges på mange måder, bl.a. med befolkningsstudier der ser på ældres helbred og funktionsevne og med lægevidenskabelige studier. Vi ved også, at vores gener i et vist omfang bidrager til hvordan vi ældes og hvor længe vi lever. Aldring kan altså ses helt ned på celle-niveau.

Aldringsforskerne Tinna Stevnsner fra Aarhus Universitet og Kaare Christensen fra Syddansk Universitet vil fortælle om alt dette og meget mere når de holder foredrag om aldring af kroppen og dens celler.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.
Pris: Fri entré
Andet
Morsø Kirkehøjskole " Maria Magdalene " v. Kirsten Vindum
Onsdag
Mar
13
Onsdag den 13. marts 2024 10.00 - 12.00
Nykøbing Mors Kirkecenter
Kirkegade 2, Nykøbing M
Pris: Entré: 50 kr
Andet
Kirkehøjskole
Onsdag
Mar
13
Onsdag den 13. marts 2024 kl. 10-12
Nykøbing Mors Kirkecenter
Kirkegade 2, Nykøbing M
Sport
Motionstur, 1-1½ timer, ca. 3 km/t. Morsø Fodslaw
Onsdag
Mar
13
Onsdag den 13. marts 2024 kl. 10:00
Vild Med Lækkerier
Algade 7, Nykøbing M
Pris: Fri entré
Andet
Café for kræftramte
Onsdag
Mar
13
Onsdag den 13. marts 2024 kl. 13
Sundhedscenter Limfjorden
Strandparken 48, Nykøbing M

Kræftens Bekæmpelse, Morsø Lokalforening tilbyder caféog samvær for mænd og kvinder, som har eller har haft kræft, og er bosiddende i Morsø Kommune. Kom og nyd kaffe, te, ostemadder og frugt sammen med andre kræftramte og frivillige fra Morsø Lokalforening.

Vi mødes på Sundhedscenter Limfjord, Strandparken 48, 2. Sal. Caféen holder lukket i skolernes ferier. Caféen har åben kl 13 til 14,30

kaffen koster 20 kr

der er selvfølgelig tavshedspligt for de frivillige , og personlige hensyn blandt brugere

Pris: Entré: 20 kr
Teater
Benched
Onsdag
Mar
13
Onsdag den 13. marts 2024 kl. 19
Morsø Teater
Limfjordsvej 95, Nykøbing M
Tag plads! Sæt dig ned! Du er bænket! Sat Af! Sat sammen! Sidder du det rigtige sted?

En hudløs ærlig fortælling om livets store og helt små spørgsmål. Om at sætte sig til rette. Om at turde at sætte sig skævt, om at sidde på tværs, om at blive sat, sat af eller bænket. Om at tage, skabe, og give plads, og helst at huske at gøre det, inden du falder på røven, der hvor bænken ender.

"Hold kæft, hvor kunne de fem kaste sig rundt om en lang sort bænk, i en fusion af street og moderne dans, som var den en fjedrende affyringsrampe. (...) Legende cool symbiose mellem mænd og bænk."
Monna Dithmer, Politiken

Medvirkende: Mark Philip, Adam Tocuyo, Jens Schyth Brøndum, Kriss Mensa, M.fl.

Idé: Stephanie Thomasen
Koncept: Stephanie Thomasen.
Pris: Entré: Børn/Unge: 75 kr, Løssalg: 195-270 kr