Kalender - se hvad der sker på Mors

Kalenderen er med arrangementer på Mors. Du kan også oprette jeres arrangementer.
Fra:
Til:
 
Udstilling
Kære Knud
Onsdag
Maj
22
Lørdag den 20. april til søndag den 16. juni 2024 14:00-17.00 (torsdag-søndag)
Morsø Kunstforening
Holmen 7C, 1. sal, Nykøbing M
Knud Sørensen (1928 -2022), kendt som valg- og hjemstavnsdigter og en dybt engageret intellektuel, efterlod sig et betydningsfuldt eftermæle ikke kun gennem sit omfattende forfatterskab, men også gennem sin omfangsrige kunstsamling. En del af denne samling er generøst doneret af hans børn til Morsø Kunstforening, og det er denne donation, der danner grundlag for udstillingen "Kære Knud".

Knud Sørensen var et menneske med dybe rødder i det danske landskab og en unik forståelse for både naturen og menneskeskæbnen. Denne forståelse afspejles i hans kunstneriske valg og sammensætningen af den samling, der nu udstilles på Holmen i Nykøbing. På trods af at de udstillede værker ikke primært viser det naturbaserede, inkluderer samlingen portrætter af mennesker, dyr, samt en betydelig mængde grafiske og mere abstrakte værker. Værker af anerkendte kunstnere som Richard Winther, Dan Sterup Hansen, Herman Stilling, Kurt Tegtmeier og Ole Sporring formidler en række temaer, der var dyrebare for Knud Sørensen: naturen, det hverdagslige og menneskets forhold til landskabet.

Gennem årene udviklede Knud Sørensen nære venskaber og inspirerende samarbejder med en række talentfulde lokalt forankrede billedkunstnere. Blandt disse var først og fremmest Preben Wölck, hvis træsnit han skrev digte til, og hvis værker også er rigt repræsenteret på udstillingen. Derudover knyttede Sørensen kunstneriske venskaber med billedhuggeren Erik Heide, fotografen Kirsten Klein og billedkunstnerne Erland Knudssøn Madsen, Finn Have og Henrik Scheel Andersen. Disse kunstneriske venskaber illustrerer også Knud Sørensens evne til at forbinde litteratur og billedkunst og trække inspiration fra en bred vifte af kreative kilder. Flere bogudgivelser med digte og grafiske illustrationer vidner om dette.
Pris: Entré: 30 kr (medlemmer gratis)